Általános szerződési feltételek

 1. Céginfó
 2. Vásárlási feltételek
  1. Vásárlás a WalterLand webáruházban
  2. A megrendelés
  3. A rendelés elfogadása
  4. Minimális rendelési tétel
  5. A rendeléstől való elállás
  6. Fizetés
 3. Szavatosság, Garancia
  1. Szavatosság
  2. Jótállás
  3. Jótállási igény esetén a vevő kérheti
  4. Garanciális javítások szervize
 4. Szállítási feltételek
  1. A termék szállítási módja
  2. Árak
  3. Külföldi szállítás

CÉGINFÓ

A webáruház tulajdonosa és üzemeltetője: Carpologia Kft.
Jogtulajdonos: Carpologia Kft. / Walter Tamás
Adószám: 12730869-2-03
Bankszámlaszám: 11600006-00000000-40204136

Mintabolt: WalterLand Soroksár
Cím: 1239 Budapest, Bevásárló u. 8. (BUY-WAY Üzletház)
Webáruház címe: www.walterland.net

Telefon: 06-1-285-9999
Fax: 06-1-284-5283
E-mail: info@walterland.net
Nyitva: Hétfő – Szombat 9-19 óráig,

VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK

FIGYELEM!
Tisztelt Vásárlóink! A webáruház adatainak feltöltésekor keletkező esetleges adminisztrációs hibákért szíves elnézésüket kérjük, egyúttal jelezzük, hogy a webáruházban szereplő árak és leírások valamint termékfotók tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi értelemben ajánlattételnek a rendelés írásbeli visszaigazolásáig. Megértésüket és az esetleges hibákra vonatkozó észrevételeiket ezúton is köszönjük.

Vásárlás a WalterLand webáruházban:

Ha a kiválasztott terméket szeretné megvásárolni, a "Kosárba rakom" gombra kattintva, kezdeményezheti az áru vásárlását. A termék mennyiségét is tetszés szerint átírhatja, megváltoztathatja. Az alapértelmezésben minden alkalommal 1 db-ot ajánlunk fel. A következő ablakban, Ön eldöntheti, hogy további termékeket választ, vagy véglegesíti a megrendelését.
Amennyiben Ön már regisztrált felhasználónk, kérjük jelentkezzen be felhasználó nevével és jelszavával. Amennyiben nincs még regisztrálva rendszerünkben, kérjük töltse ki a regisztrációs adatlapunkat. Ellenőrizze le a szállítási címet, a tovább gombra kattintva válassza ki a szállítási módot. A tovább gomb segítségével kiválaszthatja a fizetési módot. Itt hívnák fel a figyelmet arra, hogy banki átutalás kiválasztásával egyedi kedvezményben részesülhet a szállítási költségből (részletek a szállítási feltételek menüben). A legutolsó oldalon a rendelés feladása ablakban véglegesítheti a megrendelést, munkatársunknak üzenhet a szállítással és rendelésével kapcsolatban.
A megrendelés véglegesítésekor email-en küldünk Önnek egy visszaigazolást vásárlási szándékáról és hétköznapokon hétfőtől péntekig 48 órán belül a WalterLand áruház munkatársa felveszi Önnel a kapcsolatot. Hétvégi valamint munkaszüneti napokon a webáruházunkban feladott megrendelését követő első 2 munkanapon azaz hétfőn vagy kedden keresni fogja munkatársunk és egyezteti Önnel a kiválasztott termékeket, kiszállítási címet és időpontot.

A megrendelés

A kosár tartalma böngészés közben bármikor megtekinthető, változtatható, törölhető. Ha törölni kívánjuk a megrendelés bármelyik elemét, akkor a képernyő felső részében található kosár ikonra kattintva a törölni kívánt termék meleletti "X" (törlés) ikonnal lehetséges. Egy vásárlás alkalmával korlátlan számú terméket rendelhet meg. Mindaddig nem kerül feldolgozásra a megrendelése, amíg Ön mint Megrendelő nem véglegesítette a kosár tartalmát, azaz a megrendelését. Kérjük, regisztrációjakor pontosan töltse ki a szállítási címet, és különösen fontos, hogy olyan mobiltelefonszámot adjon meg itt, amelyen a futár 8:00–17:00-ig eléri Önt.
Megrendelését négyféleképpen is leadhatja:
a) A fent leírt módon a www.walterland.net weboldalon keresztül
b) A rendeles@walterland.net címre küldött e-mail formájában, mely levélben feltüntette a rendelés teljesítéséhez szükséges adatokat: a megrendelő pontos neve, számlacíme, a csomagküldés pontos címe (utca, házszám, város és irányítószám), egy telefonszám, amelyen munkatársunk egyeztetni tud a rendeléssel kapcsolatban.
c) A 06-1-285-9999-es telefonszámon munkaidőben Hétfőtől-Szombatig 10.00-20.00 óra között munkatársunk felveszi a rendelést.

A rendelés elfogadása

A WalterLand Áruház munkatársa minden kérdéses esetben egyezteti Önnel a megrendelt termékeket, szállítási címet, és segít abban, hogy Ön biztosan jól válasszon. Amennyiben munkatársunkkal véglegesítette a megrendelését rendszerünk kiküld Önnek egy végleges visszaigazolást, amely tartalmazza a megvásárolandó termékek listáját, értékét és a szállítási költséget.
Miután csomagját átadtuk a futárszolgálatnak, küldünk Önnek egy értesítő e-mailt, amelyben arról tájékoztatjuk, hogy a következő munkanapon a csomagja várhatóan kézbesítésre kerül.
A szállítás napján a futár fel fogja hívni (ha a megadott címen nem talál senkit), hogy egyeztessen a csomagátadás pontos helyéről és időpontjáról. A leszállításra kerülő termékekről tételes számlát küldünk Önnek, amelyen - hacsak Ön másképp nem rendelkezik - a vevő címe megegyezik a szállítási címmel.

Minimális rendelési tétel

Minimális rendelési tétel 2.990 Ft.
A megrendelésnek felső határa nincs.

A rendeléstől való elállás

Előfordulhat, hogy a webáruházunkban kiválasztott termék a valóságban mégsem olyan, mint amilyet szeretett volna, ebben az esetben kérjük, forduljon hozzánk bizalommal, igyekszünk azonnal orvosolni a problémát a törvényes kereteken belül. Fontos, hogy ilyen esetben a terméket ne használja!
A Vásárló a vásárlástól a 45/2014 kormányrendeletben foglaltak szerint 14 naptári napon belül indoklás nélkül elállhat. A vásárló az elállási jogát írásban (legegyszerűbben e-mailben) köteles az eladónak bejelenteni. Az elállási jog természetesen érvényes felbontott gyári csomagolású termékekre is, de szigorúan nem érvényes használt termékek esetében!
Elállás esetén kérjük, először vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal (info@walterland.net vagy 06-1-285-999) majd kollégánkkal történő egyeztetés után juttassa vissza a terméket központi boltunkba (WalterLand Soroksár, 1239 Budapest, Bevásárló u. 8)
A hatályos törvények értelmében, elállás vagy garanciális ügyintézés esetén az áru boltba történő visszajuttatása minden esetben a vevő feladata és költsége, ezért kérjük, hogy ne küldje csomagját portósan, mert azt nem áll módunkban átvenni. A hozzánk visszaküldött csomagot beérkezését követően kollégáink videó felvétel készítése közben felbontják, megvizsgálják, majd amennyiben a termék valóban nem használt, akkor a cserecsomagot illetve igény szerint a vételárat saját költségünkön elküldjük, illetve átutaljuk.

Fizetés

A WalterLand webáruházban történő vásárlás során jelenleg kétféle fizetési mód közül választhat: a banki előre utalás és a futárnak történő utánvétes fizetés.
A banki előre utaláshoz minden esetben szükséges a kollégánkkal történő egyeztetés, ezért kérjük, hogy várja meg, amíg visszaigazoljuk, hogy a megrendelt termékei valóban rendelkezésre állnak. A banki utalással történő fizetés esetén lényegesen kedvezőbbek a szállítási díjaink is, ezek részletei a Szállítási Feltételek menüpont alatt megtalálhatóak.

Hírlevél feliratkozási játék feltételei:

A hírlevél feliratkozási játékunk keretein belül ajándékot vagy kedvezményt nyert vásárlóink a következő feltételekkel használhatják fel kuponjaikat!!

- 3% kedvezményre jogosító kupont 5.000 Ft kosárérték felett lehet beváltani,5% kedvezményre jogosító kupont 10.000 Ft feletti kosárérték felett lehet beváltani. Az 500Ft-os és az 1000Ft-os kedvezményre jogosító kupont 10.000 Ft feletti vásárlásnál lehet felhasználni. Az ingyen házhoz szállítást kupont 5.000 Ft feletti vásárlásnál lehet beváltani. Tárgynyereményeink közül a WalterLand baseball sapkát 10.000 Ft feletti, míg a Serie Walter Racer 1kg etetőanyagot 5.000 Ft feletti vásárlás esetén használhatják fel a kupont beváltó vásárlóink!

A felhasználás regisztrációhoz kötött.

Kedvezmények nem összevonhatók ebben az esetben sem, vásárlási utalvány vásárlása esetén nem használható fel.

Az ajánlat visszavonásig érvényes!

A nyereményeket és kedvezményeket online leadott rendelés esetén lehet csak beváltani a kuponkód beírásával!

SZAVATOSSÁG, GARANCIA

Szavatosság

Az általunk forgalmazott termékekre a Ptk-ban foglaltak szerinti mértékű szavatosságot vállalunk, vagy vállalnak beszállítóink. Szavatosság időtartama az áru átvételétől számított 6 (hat) hónap. Szavatossági igény elévüléséig, annak érvényesítésére 2 (két) év áll a vevő rendelkezésére. Szavatossági igény esetén a vevő kérheti:
a) elsősorban - választása szerint - kijavítást vagy kicserélést, kivéve , ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a WalterLand Áruház a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;
b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a WalterLand Áruház a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a szavatossági igény nem érvényesíthető. A szavatossági igény leértékelt áru esetén is érvényesíthető, ilyenkor is lehet minőségi kifogással élni, amennyiben a kereskedő nem jelölte meg a leértékelés okát. (A vásárlástól számított 6 hónapig a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy a termék a vásárláskor hibátlan volt, illetve, hogy a hiba a használat során következett be a termékben. 6 hónap letelte után a fogyasztónak kell bizonyítania, hogy a hiba a termékben már a vásárlás idejekor is fennállt.)

Jótállás

A jótállási határidő a 151/2003 kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően a fogyasztási cikk Fogyasztó részére történő átadása napjával kezdődik.
A garancia a csomagban küldött számlával (blokkal) érvényesíthető. Kérjük őrizze meg a szavatossági - garanciális idő végéig.

Jótállási igény esetén a vevő kérheti:

a) elsősorban - választása szerint - kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a WalterLand áruház a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a jótállási jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;
b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a WalterLand áruház a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a jótállási igény nem érvényesíthető. A jótállási igény leértékelt áru esetén is érvényesíthető, ilyenkor is lehet minőségi kifogással élni, amennyiben a kereskedő nem jelölte meg a leértékelés okát.( 151/2003 Korm. rendelet,49/2003 VII. 30 GKM rendelet ) (A jótállás időtartama, valamint a szavatosság első 6 hónapja alatt a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy a termék a vásárláskor hibátlan volt, illetve, hogy a hiba a használat során következett be a termékben. 6 hónap letelte után a fogyasztónak kell bizonyítania, hogy a hiba a termékben már a vásárlás idejekor is fennállt.)

A rendeletek teljes szövege itt olvasható:
- 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött Szerződésekről - 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről
- 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
- 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
- Ptk. a hibás teljesítésről

- 45/2014 kormányrendelet

Garanciális javítások szervize

Ha a megvásárolt horgászeszköz a garanciális időn belül meghibásodik, kérjük, hozza el személyesen vagy küldje el postán a soroksári WalterLand Áruházba a vásárlást igazoló számlával együtt (WalterLand Soroksár, 1237 Budapest, Bevásárló u. 8). Fontos tudni, hogy a törvényi szabályozás értelmében a vevőtől a boltig terjedő áru-visszaszállítás költsége a vevőt terheli. Ennek megfelelően portós csomagot nem veszünk át!Botalkatrész vásárlásnál, vagy javításnál, ha valamelyik tagot pótolni kell, a szakszerviznek szüksége van az egész botra, csak így kerülhető el az esetleges illesztési probléma. Az orsók házának megbontása, a csavarfejek széthajtása a garancia azonnali elvesztését vonja maga után. Az orsók javításához a szakszerviznek általában szüksége van az orsó dobjára vagy pót dobjára. Ha a termék garanciális hibája megállapítást nyer és javítható, akkor a WalterLand Áruház partner-szervizében a legrövidebb időn belül megjavítjuk és visszaküldjük Önnek. Ha nem javítható, akkor az Önnel történő újabb egyeztetés után újat küldünk helyette. Ha időközben a termék elfogyott, és nem beszerezhető hazánkban, a termék árát vagy megint csak az Önnel történő egyeztetés után egy hasonló kategóriájú eszközt küldünk helyette.

A nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért (pl. botspicc kézzel hajlítása, orsó elejtése, stb.) a Vásárló teljes körű felelősséggel tartozik.

Az alábbi sérülésekre semmilyen garanciát nem vállalunk:

 • feeder spiccek használat közbeni, vagy más okból történő törése
 • bármilyen gyűrűs horgászbot spicctagjának utolsó két gyűrűje közti törése
 • orsók talpának törése vagy görbülése

Természetesen, ha a fenti problémák bármelyike már a csomag átvételekor fennáll, akkor készséggel állunk rendelkezésre.

SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK

A termékek szállítási módja

A Walterland webáruház csomagjait a GLS Hungary kézbesíti kedves vásárlóinknak.
A GLS Hungary csomaglogisztikára specializálódott ügyfélközpontú cég, amely kiegyensúlyozott, magas színvonalú szolgáltatásai révén a megbízói elvárásoknak megfelelően juttatja el a küldeményeket rendeltetési helyükre.
A megrendelt terméket, vagy termékeket, minden esetben a WalterLand Áruház munkatársa csomagolja, ezzel is csökkentve a szállításból adódó sérüléseket, problémákat, így a rendeltetésszerű szállítás alapján a megrendelt termék garantáltan sérülésmentesen kerül az Ön kezébe. A GLS Hungary vállalja, hogy a csomagot a feladást követő munkanapon, és munkaidőben kézbesíti. A futár, ha nem találja Önt, értesítést hagy az Ön részére, ezen szerepel a GLS Hungary központi ügyfélszolgálati telefonszáma is (Telefon:+3629-88-66-70 ).

MAGYARORSZÁGI KISZÁLLÍTÁSI ÁRAINK
2015 június 1-től

Vásárlás összege:
1 000 - 19 989 Ft: átutalással 990 Ft; utánvéttel 1 490 Ft
19 990 - 40000Ft: átutalással 0 Ft; utánvéttel 1 490 Ft
40 000 Ft-tól: átutalással 0 Ft; utánvéttel 0 Ft

Amint az a fenti táblázatból is látszik, banki előreutalás esetén már 20.000 Ft-tól, utánvétes fizetés esetén pedig 40.000 Ft-tól postaköltség nélkül szállítunk házhoz minden csomagot!(az összeghatárokat azért vittük 10 Ft-tal lejjebb, hogy az akciós szettjeink már olcsóbban postázhatóak legyenek)

Természetesen minden kedves vásárlónknak választhatja az áru személyes átvételét, erre mindhárom boltunkban lehetőség van szállítási és csomagolási díj nélkül. Alapból minden termék választható szállítással vagy személyes átvétellel, egyedüli kivételt a 150.000 Ft feletti értékű halradarok, a robbanómotorok és a rakósbotok valamint ezek topszettjei jelentik, ezeket a termékeket kizárólag személyes átvétellel van módunk átadni.

Cégünk semmilyen rendelés esetén nem számít fel csomagolási költséget!

2010. április 12-től már Szlovákiába és Romániába is szállít a WalterLand Webáruház!

Szállítási díjak a csomag súlya alapján kerülnek felszámításra:
0-10kg-ig 12 euró
10-15kg-ig 15 euró
15kg felett 18 euró

Önnek nem kell mást tennie, mint kiválasztania a banki előre utalás menüpontot, munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot és egyeztetik az átutalás módját és a szállítás napját.
A WalterLand webáruház illetve jog tuladonosa a Carpológia Kft. fenntartja a jogot a szállítási díjak változtatására, a valutaárfolyam FT/EUR változása miatt.

Kosaram

Még nincsenek termékek a kosaradban!