Általános szerződési feltételek

 1. Céginfó
 2. Vásárlási feltételek
  1. Vásárlás a WalterLand webáruházban
  2. A megrendelés
  3. A rendelés elfogadása
  4. Minimális rendelési tétel
  5. A rendeléstől való elállás
  6. Fizetés
 3. Szavatosság, Garancia
  1. Szavatosság
  2. Jótállás
  3. Jótállási igény esetén a vevő kérheti
  4. Garanciális javítások szervize
 4. Szállítási feltételek
  1. A termék szállítási módja
  2. Árak
  3. Külföldi szállítás

CÉGINFÓ

A webáruház tulajdonosa és üzemeltetője: Carpologia Kft.
Jogtulajdonos: Carpologia Kft. / Walter Tamás
Adószám: 12730869-2-03
Bankszámlaszám: 11600006-00000000-40204136

Mintabolt: WalterLand Soroksár
Cím: 1239 Budapest, Bevásárló u. 8. (BUY-WAY Üzletház)
Webáruház címe: www.walterland.net

Telefon: 06-1-285-9999
Fax: 06-1-284-5283
E-mail: info@walterland.net
Nyitva: Hétfő – Szombat 9-19 óráig,

VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK

FIGYELEM!
Tisztelt Vásárlóink! A webáruház adatainak feltöltésekor keletkező esetleges adminisztrációs hibákért szíves elnézésüket kérjük, egyúttal jelezzük, hogy a webáruházban szereplő árak és leírások valamint termékfotók tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi értelemben ajánlattételnek a rendelés írásbeli visszaigazolásáig. Megértésüket és az esetleges hibákra vonatkozó észrevételeiket ezúton is köszönjük.

Vásárlás a WalterLand webáruházban:

Ha a kiválasztott terméket szeretné megvásárolni, a "Kosárba rakom" gombra kattintva, kezdeményezheti az áru vásárlását. A termék mennyiségét is tetszés szerint átírhatja, megváltoztathatja. Az alapértelmezésben minden alkalommal 1 db-ot ajánlunk fel. A következő ablakban, Ön eldöntheti, hogy további termékeket választ, vagy véglegesíti a megrendelését.
Amennyiben Ön már regisztrált felhasználónk, kérjük jelentkezzen be felhasználó nevével és jelszavával. Amennyiben nincs még regisztrálva rendszerünkben, kérjük töltse ki a regisztrációs adatlapunkat. Ellenőrizze le a szállítási címet, a tovább gombra kattintva válassza ki a szállítási módot. A tovább gomb segítségével kiválaszthatja a fizetési módot. Itt hívnák fel a figyelmet arra, hogy banki átutalás kiválasztásával egyedi kedvezményben részesülhet a szállítási költségből (részletek a szállítási feltételek menüben). A legutolsó oldalon a rendelés feladása ablakban véglegesítheti a megrendelést, munkatársunknak üzenhet a szállítással és rendelésével kapcsolatban.
A megrendelés véglegesítésekor email-en küldünk Önnek egy visszaigazolást vásárlási szándékáról és hétköznapokon hétfőtől péntekig 48 órán belül a WalterLand áruház munkatársa felveszi Önnel a kapcsolatot. Hétvégi valamint munkaszüneti napokon a webáruházunkban feladott megrendelését követő első 2 munkanapon azaz hétfőn vagy kedden keresni fogja munkatársunk és egyezteti Önnel a kiválasztott termékeket, kiszállítási címet és időpontot.

A megrendelés

A kosár tartalma böngészés közben bármikor megtekinthető, változtatható, törölhető. Ha törölni kívánjuk a megrendelés bármelyik elemét, akkor a képernyő felső részében található kosár ikonra kattintva a törölni kívánt termék meleletti "X" (törlés) ikonnal lehetséges. Egy vásárlás alkalmával korlátlan számú terméket rendelhet meg. Mindaddig nem kerül feldolgozásra a megrendelése, amíg Ön mint Megrendelő nem véglegesítette a kosár tartalmát, azaz a megrendelését. Kérjük, regisztrációjakor pontosan töltse ki a szállítási címet, és különösen fontos, hogy olyan mobiltelefonszámot adjon meg itt, amelyen a futár 8:00–17:00-ig eléri Önt.
Megrendelését négyféleképpen is leadhatja:
a) A fent leírt módon a www.walterland.net weboldalon keresztül
b) Az info@walterland.net címre küldött e-mail formájában, mely levélben feltüntette a rendelés teljesítéséhez szükséges adatokat: a megrendelő pontos neve, számlacíme, a csomagküldés pontos címe (utca, házszám, város és irányítószám), egy telefonszám, amelyen munkatársunk egyeztetni tud a rendeléssel kapcsolatban.
c) A 06-1-285-9999-es telefonszámon munkaidőben Hétfőtől-Szombatig 10.00-20.00 óra között munkatársunk felveszi a rendelést.

A rendelés elfogadása

A WalterLand Áruház munkatársa minden kérdéses esetben egyezteti Önnel a megrendelt termékeket, szállítási címet, és segít abban, hogy Ön biztosan jól válasszon. Amennyiben munkatársunkkal véglegesítette a megrendelését rendszerünk kiküld Önnek egy végleges visszaigazolást, amely tartalmazza a megvásárolandó termékek listáját, értékét és a szállítási költséget.
Miután csomagját átadtuk a futárszolgálatnak, küldünk Önnek egy értesítő e-mailt, amelyben arról tájékoztatjuk, hogy a következő munkanapon a csomagja várhatóan kézbesítésre kerül.
A szállítás napján a futár fel fogja hívni (ha a megadott címen nem talál senkit), hogy egyeztessen a csomagátadás pontos helyéről és időpontjáról. A leszállításra kerülő termékekről tételes számlát küldünk Önnek, amelyen - hacsak Ön másképp nem rendelkezik - a vevő címe megegyezik a szállítási címmel.

Minimális rendelési tétel

Minimális rendelési tétel 2.990 Ft.
A megrendelésnek felső határa nincs.

A rendeléstől való elállás

Előfordulhat, hogy a webáruházunkban kiválasztott termék a valóságban mégsem olyan, mint amilyet szeretett volna, ebben az esetben kérjük, forduljon hozzánk bizalommal, igyekszünk azonnal orvosolni a problémát a törvényes kereteken belül. Fontos, hogy ilyen esetben a terméket ne használja!
A Vásárló a vásárlástól a 45/2014 kormányrendeletben foglaltak szerint 14 naptári napon belül indoklás nélkül elállhat. A vásárló az elállási jogát írásban (legegyszerűbben e-mailben) köteles az eladónak bejelenteni. Az elállási jog természetesen érvényes felbontott gyári csomagolású termékekre is, de szigorúan nem érvényes használt termékek esetében!
Elállás esetén kérjük, először vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal (info@walterland.net vagy 06-1-285-999) majd kollégánkkal történő egyeztetés után juttassa vissza a terméket központi boltunkba (WalterLand Soroksár, 1239 Budapest, Bevásárló u. 8)
A hatályos törvények értelmében, elállás vagy garanciális ügyintézés esetén az áru boltba történő visszajuttatása minden esetben a vevő feladata és költsége, ezért kérjük, hogy ne küldje csomagját portósan, mert azt nem áll módunkban átvenni. A hozzánk visszaküldött csomagot beérkezését követően kollégáink videó felvétel készítése közben felbontják, megvizsgálják, majd amennyiben a termék valóban nem használt, akkor a cserecsomagot illetve igény szerint a vételárat saját költségünkön elküldjük, illetve átutaljuk.

Fizetés

A WalterLand webáruházban történő vásárlás során jelenleg kétféle fizetési mód közül választhat: a banki előre utalás és a futárnak történő utánvétes fizetés.
A banki előre utaláshoz minden esetben szükséges a kollégánkkal történő egyeztetés, ezért kérjük, hogy várja meg, amíg visszaigazoljuk, hogy a megrendelt termékei valóban rendelkezésre állnak. A banki utalással történő fizetés esetén lényegesen kedvezőbbek a szállítási díjaink is, ezek részletei a Szállítási Feltételek menüpont alatt megtalálhatóak.

Hírlevél feliratkozási játék feltételei:

A hírlevél feliratkozási játékunk keretein belül ajándékot vagy kedvezményt nyert vásárlóink a következő feltételekkel használhatják fel kuponjaikat!!

- 3% kedvezményre jogosító kupont 5.000 Ft kosárérték felett lehet beváltani,5% kedvezményre jogosító kupont 10.000 Ft feletti kosárérték felett lehet beváltani. Az 500Ft-os és az 1000Ft-os kedvezményre jogosító kupont 10.000 Ft feletti vásárlásnál lehet felhasználni. Az ingyen házhoz szállítást kupont 5.000 Ft feletti vásárlásnál lehet beváltani. Tárgynyereményeink közül a WalterLand baseball sapkát 10.000 Ft feletti, míg a Serie Walter Racer 1kg etetőanyagot 5.000 Ft feletti vásárlás esetén használhatják fel a kupont beváltó vásárlóink!

A felhasználás regisztrációhoz kötött.

Kedvezmények nem összevonhatók ebben az esetben sem, vásárlási utalvány vásárlása esetén nem használható fel.

Az ajánlat visszavonásig érvényes!

A nyereményeket és kedvezményeket online leadott rendelés esetén lehet csak beváltani a kuponkód beírásával!

SZAVATOSSÁG, GARANCIA

Szavatosság

Az általunk forgalmazott termékekre a Ptk-ban foglaltak szerinti mértékű szavatosságot vállalunk, vagy vállalnak beszállítóink. Szavatosság időtartama az áru átvételétől számított 6 (hat) hónap. Szavatossági igény elévüléséig, annak érvényesítésére 2 (két) év áll a vevő rendelkezésére. Szavatossági igény esetén a vevő kérheti:
a) elsősorban - választása szerint - kijavítást vagy kicserélést, kivéve , ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a WalterLand Áruház a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;
b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a WalterLand Áruház a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a szavatossági igény nem érvényesíthető. A szavatossági igény leértékelt áru esetén is érvényesíthető, ilyenkor is lehet minőségi kifogással élni, amennyiben a kereskedő nem jelölte meg a leértékelés okát. (A vásárlástól számított 6 hónapig a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy a termék a vásárláskor hibátlan volt, illetve, hogy a hiba a használat során következett be a termékben. 6 hónap letelte után a fogyasztónak kell bizonyítania, hogy a hiba a termékben már a vásárlás idejekor is fennállt.)

Jótállás

A jótállási határidő a 151/2003 kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően a fogyasztási cikk Fogyasztó részére történő átadása napjával kezdődik.
A garancia a csomagban küldött számlával (blokkal) érvényesíthető. Kérjük őrizze meg a szavatossági - garanciális idő végéig.

Jótállási igény esetén a vevő kérheti:

a) elsősorban - választása szerint - kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a WalterLand áruház a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a jótállási jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;
b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a WalterLand áruház a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. A nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák esetén a jótállási igény nem érvényesíthető. A jótállási igény leértékelt áru esetén is érvényesíthető, ilyenkor is lehet minőségi kifogással élni, amennyiben a kereskedő nem jelölte meg a leértékelés okát.( 151/2003 Korm. rendelet,49/2003 VII. 30 GKM rendelet ) (A jótállás időtartama, valamint a szavatosság első 6 hónapja alatt a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy a termék a vásárláskor hibátlan volt, illetve, hogy a hiba a használat során következett be a termékben. 6 hónap letelte után a fogyasztónak kell bizonyítania, hogy a hiba a termékben már a vásárlás idejekor is fennállt.)

A rendeletek teljes szövege itt olvasható:
- 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött Szerződésekről - 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről
- 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
- 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
- Ptk. a hibás teljesítésről

- 45/2014 kormányrendelet

Garanciális javítások szervize

Ha a megvásárolt horgászeszköz a garanciális időn belül meghibásodik, kérjük, hozza el személyesen vagy küldje el postán a soroksári WalterLand Áruházba a vásárlást igazoló számlával együtt (WalterLand Soroksár, 1237 Budapest, Bevásárló u. 8). Fontos tudni, hogy a törvényi szabályozás értelmében a vevőtől a boltig terjedő áru-visszaszállítás költsége a vevőt terheli. Ennek megfelelően portós csomagot nem veszünk át!Botalkatrész vásárlásnál, vagy javításnál, ha valamelyik tagot pótolni kell, a szakszerviznek szüksége van az egész botra, csak így kerülhető el az esetleges illesztési probléma. Az orsók házának megbontása, a csavarfejek széthajtása a garancia azonnali elvesztését vonja maga után. Az orsók javításához a szakszerviznek általában szüksége van az orsó dobjára vagy pót dobjára. Ha a termék garanciális hibája megállapítást nyer és javítható, akkor a WalterLand Áruház partner-szervizében a legrövidebb időn belül megjavítjuk és visszaküldjük Önnek. Ha nem javítható, akkor az Önnel történő újabb egyeztetés után újat küldünk helyette. Ha időközben a termék elfogyott, és nem beszerezhető hazánkban, a termék árát vagy megint csak az Önnel történő egyeztetés után egy hasonló kategóriájú eszközt küldünk helyette.

A nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért (pl. botspicc kézzel hajlítása, orsó elejtése, stb.) a Vásárló teljes körű felelősséggel tartozik.

Az alábbi sérülésekre semmilyen garanciát nem vállalunk:

 • feeder spiccek használat közbeni, vagy más okból történő törése
 • bármilyen gyűrűs horgászbot spicctagjának utolsó két gyűrűje közti törése
 • orsók talpának törése vagy görbülése

Természetesen, ha a fenti problémák bármelyike már a csomag átvételekor fennáll, akkor készséggel állunk rendelkezésre.

SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK

A termékek szállítási módja

A Walterland webáruház csomagjait a GLS Hungary kézbesíti kedves vásárlóinknak.
A GLS Hungary csomaglogisztikára specializálódott ügyfélközpontú cég, amely kiegyensúlyozott, magas színvonalú szolgáltatásai révén a megbízói elvárásoknak megfelelően juttatja el a küldeményeket rendeltetési helyükre.
A megrendelt terméket, vagy termékeket, minden esetben a WalterLand Áruház munkatársa csomagolja, ezzel is csökkentve a szállításból adódó sérüléseket, problémákat, így a rendeltetésszerű szállítás alapján a megrendelt termék garantáltan sérülésmentesen kerül az Ön kezébe. A GLS Hungary vállalja, hogy a csomagot a feladást követő munkanapon, és munkaidőben kézbesíti. A futár, ha nem találja Önt, értesítést hagy az Ön részére, ezen szerepel a GLS Hungary központi ügyfélszolgálati telefonszáma is (Telefon:+3629-88-66-70 ).

MAGYARORSZÁGI KISZÁLLÍTÁSI ÁRAINK
2024 április 1-től

Vásárlás összege:
1 000 - 19 989 Ft: átutalással 1490 Ft; utánvéttel 1 890 Ft
19 990 - 40000Ft: átutalással 0 Ft; utánvéttel 1 890 Ft
40 000 Ft-tól: átutalással 0 Ft; utánvéttel 0 Ft

Amint az a fenti táblázatból is látszik, banki előreutalás esetén már 20.000 Ft-tól, utánvétes fizetés esetén pedig 40.000 Ft-tól postaköltség nélkül szállítunk házhoz minden csomagot!(az összeghatárokat azért vittük 10 Ft-tal lejjebb, hogy az akciós szettjeink már olcsóbban postázhatóak legyenek)

MPL (Magyar Posta Logisztika) szállítás esetén cégünk extra 5000 Ft költséget számít fel postahivatalba történő elszállítás miatt!

A postai kiszállítás díjai központilag meghatározott módon a következőképpen alakulnak:

Csomagautomatába, Posta Pontra vagy postára kézbesítve: bruttó 990Ft / db

Háznál történő kézbesítés esetén: 0-10 kg-ig bruttó 1990 Ft/db

Háznál történő kézbesítés esetén: 10-20 kg-ig bruttó 2990 Ft/db

Háznál történő kézbesítés esetén: 20-40 kg-ig bruttó 5990 Ft/db


Természetesen minden kedves vásárlónknak választhatja az áru személyes átvételét, erre mindhárom boltunkban lehetőség van szállítási és csomagolási díj nélkül. Alapból minden termék választható szállítással vagy személyes átvétellel, egyedüli kivételt a 150.000 Ft feletti értékű halradarok, a robbanómotorok és a rakósbotok valamint ezek topszettjei jelentik, ezeket a termékeket kizárólag személyes átvétellel van módunk átadni.

Cégünk semmilyen rendelés esetén nem számít fel csomagolási költséget!

2018. április 12-től már EU országaiba is szállít a WalterLand Webáruház!

Szállítási díjak a csomag súlya mérete alapján kerülnek felszámításra:
GLS futárszolgálattal történő külföldi kiszállítás esetén az alábbi táblázatban látható díjszabást alkalmazzuk!

1. ZÓNA (25€) : SZLOVÁKIA SZLOVÉNIA AUSZTRIA CSEHORSZÁG ROMÁNIA HORVÁTORSZÁG

2. ZÓNA (30€) : LENGYELORSZÁG NÉMETORSZÁG BELGIUM HOLLANDIA LUXEMBURG LICHTENSTEIN BULGÁRIA ÍRORSZÁG

3. ZÓNA (40€) : DÁNIA FRANCIAORSZÁG VATIKÁN OLASZORSZÁG MONACO

4. ZÓNA (50€) : LITVÁNIA LETTORSZÁG SPANYOLORSZÁG SVÉDORSZÁG ÉSZTORSZÁG NORVÉGIA GÖRÖGORSZÁG  PORTUGÁLIA FINNORSZÁG

5.ZÓNA (120€): SZERBIA BOSZNIA MONTENEGRÓ IZLAND ALBÁNIA ÉSZAK-MACEDÓNIA MÁLTA TÖRÖKORSZÁG CIPRUS

A csomag(ok) darabszáma,  extra súlya illetve mérete befolyásolhatja a szállítási költséget! Ebben az esetben egyedi ajánlatot küldünk!

Önnek nem kell mást tennie, mint kiválasztania a banki előre utalás menüpontot, munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot és egyeztetik az átutalás módját és a szállítás napját.
A WalterLand webáruház illetve jog tuladonosa a Carpológia Kft. fenntartja a jogot a szállítási díjak változtatására, a valutaárfolyam FT/EUR változása miatt.
Kosaram

Még nincsenek termékek a kosaradban!